Når du melder dig ind i PF, kan du automatisk blive medlem af Ingeniørforeningen, IDA.

IDA er Danmarks største interesseorganisation og fagforening for studerende inden for ingeniørfag. IDA arbejder for at give dig og dine medstuderende et stærkt fagligt fællesskab, hvor I kan udvikle jeres kompetencer. Det er din genvej til en lang række kontante fordele, sociale og faglige events og hjælp til studiejob og lønforhandling. Derudover tilbyder IDA en unik medlemsfordel – en indboforsikring, der er gratis hele din studietid.

Vi vil anbefale dig at blive medlem af IDA. Det første år er prisen 0 kr., og herefter koster et studiemedlemskab 20 kr. om måneden

Læs mere om IDA her.

Akademikernes A-Kasse

IDA samarbejder med Akademikernes A-kasse, som er den største a-kasse for akademikere med mere end 275.000 medlemmer. Som studiemedlem af a-kassen optjener du retten til dagpenge, hvis du står uden job som nyuddannet. Det er gratis at være medlem, hvis du er studerende og under 30 år. Du kan nemt tilmelde dig Akademikernes A-kasse på IDAs app ’Hello Fellow’ eller læse mere på aka.dk/din-situation/studerende.

Betingelser for medlemskab
Ved min tilmelding bekræfter jeg:

  • At jeg er under 30 år, når jeg er færdig med studiet – ellers skal jeg sandsynligvis betale kontingent fra jeg fylder 30 år
  • At min årlige indtægt er under 232.212 kr. (2022) inkl. SU
  • At jeg havde bopæl i Danmark senest dagen inden jeg startede på studiet
  • At min uddannelse ligger i Danmark
  • At jeg kan være gratis studiemedlem af en a-kasse i 5 år – derefter skal jeg sandsynligvis betale for mit medlemskab.
  • Hvis jeg går på 1. eller 2. semester på min bachelor, er jeg indstillet på, at Akademikernes A-kasse først gør mig til fuldgyldigt medlem fra 3. semester. Fra denne dato optjener jeg anciennitet og ret til dagpenge, såfremt jeg gennemfører mit studie. Jeg kan selvfølgelig gøre brug af Akademikernes A-kasse tilbud allerede fra nu.

Bemærk at du først er endeligt medlem, når du har modtaget en bekræftelsesmail fra Akademikernes A-kasse